''Peddels zijn verkrijgbaar is alle soorten en maten! Welke lengte is geschikt voor mij? en welk materiaal soort moet ik kiezen? Wij hopen dat onze aankoopgids u daarmee kan helpen.

Er zijn ontzettend veel sup peddels in omloop. De aluminium sup peddels komen het meeste voor. Echter wanneer je een peddel van hoge kwaliteit kiest zal je het verschil merken.
Kwaliteit sup peddels zijn gemaakt van glasvezel of carbon. Dit materiaal is licht in gewicht, en je zult hierdoor minder snel vermoeid raken.

Plastic en of aluminium sup peddels zullen in de loop van de tijd breken en of buigen,
Carbon sup peddels en glasvezel peddels zijn vele malen sterker, en zullen jaren mee gaan.

Deze verschillen zijn goed terug te zien in de prijzen. Een goedkope sup peddel kost 20-30 euro terwijl een carbon of glasvezel peddel soms wel meer dan 150 euro kost.

Glasvezel is bijna net zo licht als carbon. Carbon is wat minder flexibel, wat een voordeel kan hebben op de acceleratie die je op bouwt.Glasvezel sup peddels zijn vaak iets goedkoper, en bieden een uitstekend alternatief voor mensen die wat meer ontspannen willen suppen.

Lengte van je peddel
Voordeel van een lange peddel is dat je relaxt rechtop kunt staan. Dit is prettig bij het afleggen van langere afstanden.
Een kortere peddel wordt vaak gebruikt bij races. Je neemt namelijk een sportievere houding aan, en een hogere peddel frequentie.
Ook in wat ruiger water is het raadzaam een kortere peddel te gebruiken.

Uiteraard is het lastig te bepalen wat de juiste lengte is.
Daarom hebben wij hieronder een tabel geplaatst zodat u kunt zien welke lengte het beste bij u past.