Moai 11"

De keuze maken voor een Sup board, wat is dat lastig. Deze blog gaat over de Sup die ik heb gekocht deze herfst. 

Maar hoe wist ik of dit sup board graag wilde en of hij geschikt was voor mij?

Met deze vraag in mijn hoofd ging ik eerst kijken waar ik bijvoorbeeld wilde gaan suppen, op rivieren, meren, of op zee. Wat voor soort tochten wil ik gaan maken, lange tochten of bijvoorbeeld gewoon lekker recreatief bezig zijn. Ik kan natuurlijk ook kiezen om echt voor de sport te gaan, het racen, dat wil ik misschien ooit nog wel gaan doen, maar voor nu wil ik graag van alles wat doen. Tochtjes, recreatief en af en toe op rustig zeewater bezig zijn.

Uiteindelijk zal ik met mijn interesses uitkomen op een all-round Sup board. De keuze in deze boards zijn enorm. Van goedkope sup boards van € 250,00 euro naar hele dure sup boards van meer dan € 1000,00 euro.

Het grote verschil zit het hem in de verschillende technieken die worden gebruikt. zoals Fusion Technology, double layer, double chamber enz.
Je wilt natuurlijk geen sup board kopen in de vorm van een luchtbed.

Verder is het uiteraard ook een kwestie van smaak. Je ziet dat veel merken echt hun eigen uitstraling hebben.

Waarom heb ik dan voor het Moai 11’ all-round supboard gekozen?

 • Dit board is erg stabiel door zijn grote volume
 • Hij is geschikt voor beginners en gevorderden
 • Ik wil graag op verschillende soorten wateren kunnen suppen (al is dit board voor op zee nog vrij groot) all-round dus
 • Dit board heeft een goede wendbaarheid door zijn ronde neus
 • Hij is licht van gewicht
 • Wordt geleverd als compleet pakket

Eerlijk gezegd ben ik ook nogal verliefd geworden op de kleurrijke stijl van de Moai lijn. Echt in de Hawaiiaanse sfeer, Vrolijk en ook een stoere uitstraling. Ik vind het namelijk ook erg belangrijk hoe mijn sup board eruit ziet, het oog wil ook wat.

Eerder in mijn blog stond dat dit Sup board geleverd wordt als compleet pakket, ik zal dit pakket daarom toelichten. Het pakket wordt geleverd in een mooie Moai Trolley backpack met wieltjes, natuurlijk ziet deze er ook weer heel mooi uit zoals je van Moai gewend bent.

Wat zo ideaal is aan deze Trolley backpack is dat je hem zowel op je rug als rollend mee kan nemen. Je hebt alles bij de hand en bent snel op pad.

Zodra je op jouw bestemming bent aangekomen en je backpack open maakt, vindt je daarin de rest van je gear. De opblaasbare Sup, een verstelbare fiberglass peddel van goede kwaliteit, een dubbelwerkende handpomp, een US middenvin, een leash en een reparatiekitje.

De Moai 11” Sup zit compact opgevouwen in de tas, nadat je hem eruit hebt gehaald en hebt opengevouwen, pak je de pomp, draait hem gemakkelijk op het luchtventiel van je Sup board en in een minuut of 7 heb je hem volledig opgepompt. Het laatste stuk kan je de pomp het beste op enkelwerkend zetten want dat stukje gaat wat zwaarder. Je gaat maximaal tot de 15 psi. Hier nog wat eigenschappen van de Moai 11”:

 • Afmetingen: 11" x 30 “x 6”  (335 x 76 x 15 cm)
 • Max gewicht: 150 kg
 • Gewicht van het product:  9 kg
 • Volume: 280 liter
 • Max druk: 15 psi

Zo, je board is vol wat nu? Omdraaien maar! Haal de US vin en de bijbehorende schroef voor de middenvin eruit en zet hem onder je Sup board. Deze schroef is vrij klein, mocht je hem ooit kwijtraken, deze schroef verkopen wij ook los bij de accessoires op onze website. Waar is deze middenvin eigenlijk voor? Deze zorgt er voor dat je in een mooie rechte lijn kan peddelen.

Maar daar heb je natuurlijk ook een goede peddel voor nodig. En dat is de petrol blauwe fiberglass peddel met vette tribal erop die je erbij krijgt zeker! Deze is driedelig, wat handig is als je hem in je tas meeneemt. Hij is gemaakt van hoogwaardig glasvezel materiaal. Het gewicht is maar 820 gram, erg licht!

 

Eerst moet je de peddel op jouw hoogte (verstelbaar van 175 – 215 cm) in gaan stellen, dit doe je met het klepje wat bij het handvat zit, want je bent nu zo goed als klaar met de Sup voor te bereiden. Je moet namelijk niet vergeten om je leash (veiligheidslijn) te bevestigen aan het uiteinde van je board, het bevestigingspunt zit vlakbij je ventiel.

De leash is spoelvormig wat erg fijn is omdat hij niet in de weg zit. Hoe weet je aan welk been hij moet? Je zet beide benen naast elkaar laat je naar voren vallen en kijkt welk been er naar voren stapt voor je evenwicht, en doet de leash aan het achterste been om je enkel. Zo klaar je bent er nu klaar voor!

Mocht je nog wat bagage mee willen nemen, is dat uiteraard ook mogelijk, dan zou ik wel een dry bag aanschaffen en misschien een waterdicht telefoonhoesje. (ook beschikbaar in onze webshop)

De bagage kun je bevestigen onder de elastieken voorop je Sup! Ideaal voor wat te drinken of eten mee te nemen. Of droge kleding.

Geniet van je tour!

Als je klaar bent met je tocht, kun je de Sup gemakkelijk weer leeg pompen/laten lopen met de dubbelwerkend pomp door de slang op het andere uiteinde te plaatsen.

Dan zal ik nog iets vertellen over de techniek waarmee het board is gemaakt. De FUSION TECHNOLOGY techniek, deze techniek is echt waanzinnig!

Deze speciale Fusion Sup bestaat uit 2 lagen PVC die aan elkaar gesmolten worden in plaats van gelijmd zoals bij de vele andere Double Layer Sup boards het geval is. Dit is duurzamer en milieuvriendelijker en je board is hierdoor 1,5 - 2 kg lichter!

Dit board is zoals bij de meeste opblaasbare Sup boards tegenwoordig, gemaakt met DROPSTITCH LIGHT TECHNOLOGIE, deze technologie zorgt door middel van duizenden draadjes dat de boven en onderkant van het board aan elkaar verbonden blijft, wat er dus voor zorgt dat de Sup zelfs onder hoge druk goed in vorm blijft!

Even nog iets anders mocht je in de toekomst met het oppompen van je board iets nog gemakkelijkers willen, bestaan er ook elektrische pompen. Een pomp aan te sluiten in de auto, en een pomp die op batterij werkt. Zo kun je nog sneller het water op, want je kan je tijdens het oppompen alvast omkleden.

Hopelijk heb ik je zo al een beetje geholpen bij de zoektocht naar het ideale Sup board voor jou? Zo niet, misschien kun je onze aankoop gids voor supboards op de website nog even doorlezen. En wellicht vinden jullie ook het Sup board wat perfect bij je past. Succes!! 

Groetjes van Sam